Tájékoztató a ravatalozó felújítási pályázatáról

 

  

Felhívás kódszáma VP6-19.2.1-13-5-17
Támogatási kérelem azonosítója 1919297776
A projekt címe Ravatalozó épületéhez kapcsolódó tető, valamint térburkolat kialakítása
A projekt elszámolható összköltsége 2 9666636 447 Ft
A projekt támogatásának összege 2 495 977 Ft
A projekt támogatási intenzitása 85,00%

 

Ősagárd település ravatalozója az 1960-as években épült, felújításra, korszerűsítésre nem került sor. A projekt megvalósítása két munkafázisra különíthető:

1. A meglévő ravatalozóhoz oldalt kapcsolódó új, fedett kültéri szertartási tér hozzáépítése. Az új épületrész összesen 35,38 m2 területű. Alapozási munkálatait 1 db fa, tuskóval együtt történő kitermelése és munkaárok kiemelése előzi meg. Az alapozás C20/25 minőségű vasbeton sávalapból készül helyszínen szerelt betonacél erősítéssel. Az épület tetejét 4 db, sarkon elhelyezett, 40 cm széles, C25/30 minőségű vasbeton alapozással, beton pillérzsaluzó elemből, kevéslyukú téglából falazott oszlop fogja tartani. Az építmény födém magassága 2,65 m, a tetőgerincig mért magasság 4,55 m. A tetőszerkezet fenyő tetőgerendákkal és tetőlécezéssel, a héjalás egyenesvágású, ívesvágású, taréj- és élgerinc cserepekkel készül. Az épület alkalmas lesz tavasztól őszig szabad téren zajló, ám napfénytől és esőtől védett temetkezési szertartások lebonyolítására, azáltal közvetve erősíteni képes a település társadalmi életét, kohézióját.

2. Épület körül térburkolat kialakítása. Alapozása 20 cm vastag zúzottkő alap, erre 20 cm vastag nemes zúzottkő kerül. A térburkolat 6 cm vastag szürke viacolor burkolat lesz. A burkolatkészítés célja, hogy a ravatalozó és a hozzá kapcsolódó új fedett tér biztonságosan, sármentesen, a mozgásukban korlátozottak (pl. kerekesszékkel, babakocsival) közlekedők számára is megközelíthető legyen.

A projekt két mérföldkőből áll. Az első mérföldkő elérése többszöri módosítás után 2020. november 30-án esedékes. Ekkorra megvalósulnak a projekt előkészítésével, valamint a nyilvánosság biztosításával kapcsolatos tevékenységek, illetve megtörténik az építéshez szükséges anyagok beszerzése. A második mérföldkő, amely a projekt fizikai befejezésének időpontja, 2021. május 31-e, eddig megvalósulnak az építéssel járó tevékenységek, az épület használatba vételi engedélyt kap, és elszámolásra kerülnek a projektmenedzsment költségei is.